אילו רישיונות בניה קלה מצריכה מהבונים בשיטה זו?

בנייה קלה מעוררת עניין רב בשנים האחרונות. עוד ועוד חברות נכנסות לשוק הזה, וגם הביקוש לקונספט המתקדם (שבעולם כבר הפך מזמן לחלק בלתי נפרד מענף הבנייה) הולך וגדל. באופן טבעי כל מי שבוחר לבנות בדרך זו רוצה לדעת בוודאות שהוא מפקיד את המשימה בידיים הנכונות. אחת הסוגיות הרלוונטיות היא הרישיונות הנחוצים, וכאן בעמוד תמצאו הסברים מפורטים בנושא.

בנייה קלה: מהר, יעיל וידידותי לסביבה

קודם כל נסביר מהי בנייה קלה, כדי שאפשר יהיה להבין טוב יותר מהם הרישיונות הרלוונטיים. הבנייה הקלה היא שיטה שבה חלק מהמבנה, ולפעמים גם כולו, מיוצר במפעל ומובל לשטח שבו הוא אמור להיות מוקם ביחידה אחת. לאחר מכן מתבצעות באתר עצמו פעולות נוספות להשלמת המבנה, ובפרט חיבורים לתשתיות ועבודות גמר. כל זאת בניגוד לבנייה המסורתית שבה כל העבודות מתבצעות במקום שבו שוכן המבנה, מאפס.

לכן, יש לבנייה הקלה מספר יתרונות משמעותיים: קיצור משך הבנייה, ידידותיות לסביבה (כי חלק ניכר מהעבודות מתבצע במפעל, תחת בקרה הדוק ותוך שימוש באמצעים שממזערים את הזיהום הסביבתי), יעילות רבה וגם מבנה מבודד היטב, עמיד לרעידות אדמה ומותאם לצרכים הספציפיים.

רישיונות לחברה שמייצרת את המבנה

בנייה מכל סוג, כולל בנייה קלה, מחייבת שני סוגי רישיונות והיתרים: האחד הוא למבנה עצמו והשני הוא לחברה שמבצעת את העבודות.

חברות בתחום נחשבות לחברות בענף הבנייה. בהתאם הן נכללות בפנקס הקבלנים של משרד הבינוי והשיכון. פנקס זה מעיד על ניסיון רלוונטי, יכולות מקצועיות גבוהות וגם אמינות (קבלן שנמצא בהליכי חדלות פירעון לא יוכל למשל להיכלל בפנקס). עוד כדאי לדעת שבפנקס זה רשומים קבלנים מכל ענפי הבנייה וההנדסה. ביצוע של רישום קבלן שיפוצים, איטום, אספלט, עבודות עפר, בנייה קלה וכו' מאפשר לו לבצע פרויקטים מורכבים בהיקפים כספיים משמעותיים, וכמו כן לקחת חלק במכרזים ציבוריים.

מעבר לרישום הנ"ל, כל חברה שמייצרת מבנים קלים נדרשת גם לרישיון עסק. רישיון זה מבטיח התנהלות מיטבית במפעל וגם בשטח, בהתאם לכל הכללים והנהלים של גופים כמו המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות, רשות כבאות והצלה ועוד.

היתר בנייה

הסוג השני של הרישיונות הוא זה שניתן לכל מבנה בפני עצמו. הרישיון הרלוונטי הוא היתר בנייה והוא ניתן ע"י הרשות המקומית. ליתר דיוק, ע"י ועדה מקומית לתכנון ובנייה אשר פועלת תחת הרשות המקומית שבשטחה יוצב המבנה. על-מנת לקבל את ההיתר, שבלעדיו אין טעם להתחיל בעבודות, נדרשת הגשת בקשה מפורטת לוועדה הנ"ל. הבקשה כוללת תוכניות אדריכליות ועוד מסמכים הכרחיים. החברה שבה תבחרו כדי להקים את המבנה בשיטת הבנייה הקלה היא זו שתדאג להתנהלות מול הוועדה ולקבלת ההיתר, וכשמדובר על חברה רצינית ובעלת ניסיון, הבירוקרטיה תושלם במהירות ולא תעכב את השלמת הקמת המבנה.

מה היה לנו עד עכשיו במאמר?

מאמרים נוספים

Facebook
Twitter
LinkedIn